ПРОГРАМА
29-31 жовтня 2024
ПРОГРАМА ЗАХОДІВ В РАМКАХ WINE&SPIRITS UKRAINE
Насичена програма конференцій, семінарів та майстер-класів, безліч ділових контактів та найбільша в Україні експозиція виробників вина і міцного алкоголю!
Участь у майстер-класах є безкоштовною за наявності вхідного квитка на виставку Wine&Spirits Ukraine 2024.
Попередня реєстрація обов’язкова!
Реєстрація на майстер-класи за посиланням наприкінці програми.
10.30 – 11.30 E-commerce box. Пакувальні рішення для пляшок з алкоголем
12.00 – 13.00 Зміна органолептичних властивостей вин після витримки в дубових бочках. (На прикладі Leleka Wines)
16.00 – 17.30 Воркшоп для виноробів, рестораторів та ритейлерів “Міняємося ролями”
11:00 – 11:30 Нагородження переможців Wine&Spirits Restaurant Awards та Wine&Spirits Retail Awards
11:30 – 12:30 Нагородження переможців Дегустаційного конкурсу Wine&Spirits Awards
13:00 – 14:30 Кругова дегустація TOP24 Best Wines of Ukraine
15:00 – 17:00 Семінар: Холістичні інсайти: парадокси імпорту та експорту України з Richard Bampfield MW та Robert Joseph
11:00 – 12:00 Дегустація TOP24 Best Wines of Ukraine для Національних медіа
12:00 – 13:00 Сучасна винна Грузія, куди рухається і як розвивається. Майстер-клас та дегустація вин
13:00 – 14:00 Воркшоп: Планування асортименту вин в ритейлі.
Конференц зал 1
10.00 – 11.00 Вітальні слова. Відкриття світу географічних зазначень.
11.00 – 13.00 Зареєстровані географічні зазначення України. Представлення, нагородження, дегустація. Гуцульська овеча та коров’яча бриндзі, мед Закарпаття, вина Придунайська Бесарабія та Ялпуг, Долина Фрумушика, Шабаг, Аша-Абаг і багато чого ще!
13.00 – 14.00 Майбутні географічні зазначення України. Приєднайтесь до громад Одещини, Львівщини, Закарпаття у розвитку географічних зазначень. І, звісно, продегустуйте їх!
14.00 – 16.00 Локальні продукти у розвитку туризму та сільських територій. Майстер-клас по приготуванню унікального продукту – традиційної гарантованої особливості. Відкриття світу українських спиртних напоїв.
29 жовтня, зона Майстер-класів
10:30-11:30
E-commerce box. Пакувальні рішення для пляшок з алкоголем
Андрій Ребро, заступник директора департаменту продаж гофропродукції та литої тари з продажів нових видів упаковки.
Чи важливою є упаковка для продажів у такому сегменті, як вино й інші алкогольні напої? Безумовно! І вона має бути не лише естетичною, а й функціональною, технологічною, екологічною та надійною — особливо зараз, коли значна частина продажів відбувається онлайн, адже виробник має потурбуватись у тому числі й про те, щоб його продукція дісталась до споживача неушкодженою.
12:00-13:00
Зміна органолептичних властивостей вин після витримки в дубових бочках. (На прикладі Leleka Wines)
Богдан Панчук, бренд-амбасадор Leleka Wines
Як впливає витримка в дубі на вино одного сорту та вінтажу? У вас буде можливість перевірити це в порівнювальной дегустації витриманих та невитриманих вин з сортів Одеський чорний, Шардоне, Сухолиманський та Каберне Совіньон від Leleka Wines
14:00-15:00
Villa Paradiso – італійське вино з усіх регіонів країни.
Павло Фролов, Сомельє мережі магазинів Чіз&Вайн
15:00-16:00
Scottish Castle Whisky Series — багата спадщина Шотландії
Руслан Мізеркевич, Ambassador Wine&Whiskey
На дегустації серії Scottish Castle Whisky Series ви почуєте давні і дуже романтичні історії про незламних і волелюбних шотландців. І замки зіграли в них велику роль, уособлюючи велич і різноманітність історії, з якою можна пов’язати створення і виробництво віскі.
Дегустація:
SCOTTISH CASTLE – Single Malt Whisky Rum Cask Finish
SCOTTISH CASTLE – Single Malt Whisky Sherry Cask Finish
16:00-17:30
Воркшоп для виноробів, рестораторів та ритейлерів “Міняємося ролями”
Євгенія Ніколайчук, DipWSET, DipWSET, амбасадорка Wines of Ukraine, менеджерка проєктів Fozzy Group, співзасновниця мережі винних барів Like a local‘s.
Запорука успіху у бізнесі — розуміння потреб і «больових точок» своїх потенційних партнерів.
Чи легко виноробам добитися того, щоб їхні вина було включено до асортименту магазинів та ресторанів?
Чи легко рітейлерам та рестораторам працювати з українськими постачальниками?
Кожна зі сторін має свої питання, тож, можливо, їх простіше обговорити й вирішити, обмінявшись ролями?
Запрошуємо вас відвідати воркшоп, на якому виробники виступатимуть в ролі закупівельників, а ресторатори та рітейлери приміряють на себе роль постачальників — українських виноробів!
Для участі в команді прохання заповнити коротку форму тут: https://forms.gle/4HR7VpXFPNfUX8cd7
Автори цього успішного воркшоп-формату — команда Lviv Wine Forum, котрій ми вдячні за можливість використати ідею й екстраполювати її на професійну спільноту.
29 жовтня, Конференц-зал №2
10:00-15:00
Продуктовий ритейл: як бути конкурентним в часи викликів і турбулентності
У програмі:
- Стратегії незалежного продуктового ритейлу: диференціація як умова виживання.
- Стратегії національного продуктового ритейлу: кооперація і нові напрямки бізнесу як умова розвитку.
- Стратегії власного ритейлу виробника (франчазера): партнерства як умова експансії.
- Дискусійна панель за участю спікерів та учасників.
Організатор Premier Expo, детальна інфрмація та реєстрація https://worldfood.com.ua/program/product-retail
30 жовтня, зона Майстер-класів
11:00-11:30
Нагородження переможців Національної премії Wine&Spirits Restaurant Awards та Wine&Spirits Retail Awards за найкращий вибір українських вин в ресторанах та ритейлі.
11:30-12:30
Нагородження переможців Дегустаційного конкурсу Ukraine Wine&Spirits Awards
13:00-14:30
Кругова дегустація TOP24 Best Wines of Ukraine
Wines of Ukraine та Wine&Spirits Ukraine запрошують на дегустацію найкращих зразків з добірки TOP24 вин України за версією міжнародних експертів — Masters of Wine!
Наприкінці липня 2024 року команда Wines of Ukraine організувала грандіозний за своїм значенням і масштабом захід: дегустацію близько 100 українських вин комісією, що складалась із шести Masters of Wine з Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Фінляндії та Польщі. Відомі експерти відібрали 24 найкращих вина в різних категоріях. Саме ці вина стали візитною карткою українського виноробства на міжнародній арені, і саме вони є надихаючим зразком для виноробів і споживачів на локальному ринку.
15:00-17:00
Холістичні інсайти: парадокси імпорту та експорту України
Richard Bampfield MW та Robert Joseph, винний критик
Річард Бампфилд розповість про свій інтерес до більш широких аспектів виноробної галузі в Україні, зосередившись на сталих практиках та важливих стратегіях для місцевих виробників.
Роберт Джозеф обговорить шляхи підвищення конкурентоспроможності на міжнародному ринку.
Під час заходу відбудеться кругова дегустація вин від міжнародних та українських членів ком’юніті Wine Travel Awards.
Організатор Drinks+
30 жовтня, Конференц-зал №4
10:30-17:30
Конференція«Постачальник та Ритейлер. Стратегія виживання»
У програмі:
- Про Асоціацію регіональних мереж, поточну проблематику на ринку постачальників і ритейлу, та можливі шляхи вирішення.
- Про поточний стан/конкурентне середовище в ритейлі та серед постачальників/виробників, розвиток монополії та її впливу на роздрібний ринок України та на споживача.
- Про сервіси, які надає ритейлу та постачальнику Асоціація регіональних мереж. Про можливості на 2025 рік.
- Про сервіси для постачальників та ритейлу від провідних розробників України.
Організатор Premier Expo, детальна інформація та реєстрація https://worldfood.com.ua/program/supplier-retailer
31 жовтня, зона Майстер-класів
11:00-12:00
Дегустація TOP24 Best Wines of Ukraine для Національних медіа
Світлана Цибак, Бренд-Амбассадор Wines of Ukraine, Голова Асоціації Крафтових виноробів України
Чудова можливість розділити досвід міжнародних експертів, дізнатись більше про українське виноробство, закохатись в українське вино й пишатись тими, хто його створює.
12:00-13:00
Сучасна винна Грузія, куди рухається і як розвивається.
Ганна Ковалевська, член Асоціації сомельє України
❓Як зачепив модний тренд органічних вин Грузію і чи дійсно він новий для неї?
На прикладах порівняємо стилі та характер вин, якими захоплюється вся Європа.
Поговоримо про розвиток та підтримку виноробної галузі завдяки туристичній орієнтованості цілої держави.
13:00-14:00
Воркшоп: Асортимент вина в ритейлі.
Анна Пекер, бізнес-консультант з розвитку винних та алкогольних проєктів, екс-керівниця напрямку
«Вино та міцний алкоголь» торговельної мережі «Сільпо»
31 жовтня, Конференц-зал №1
10:00-16:00 Фестиваль географічних зазначень
Чи знаєте Ви, що серед палких прихильників географічних зазначень – керівництво Мінагрополітики, народні депутати України, Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), представництво Європейського союзу в Україні та багато інших відомих осіб?
Почуємо їх історію знайомства з географічними зазначеннями, поговоримо про нові правила охорони географічних зазначень та продегустуємо Європейські географічні зазначення – старі та нові.
11.00 – 13.00. Зареєстровані географічні зазначення України. Представлення, нагородження, дегустація. Гуцульська овеча та коров’яча бриндзі, мед Закарпаття, вина Придунайська Бесарабія та Ялпуг, Долина Фрумушика, Шабаг, Аша-Абаг і багато чого ще!
13.00 – 14.00 Майбутні географічні зазначення України. Приєднайтесь до громад Одещини, Львівщини, Закарпаття у розвитку географічних зазначень. І, звісно, продегустуйте їх!
14.00 – 16.00 Локальні продукти у розвитку туризму та сільських територій. Майстер-клас по приготуванню унікального продукту – традиційної гарантованої особливості. Відкриття світу українських спиртних напоїв.
Реєстрація https://forms.gle/RA646n8ciMwgq75E8