Конгрес
WINES OF UKRAINE | ВИНА УКРАЇНЫ
Україна - виноробна країна!
25 жовтня 2019,
МВЦ, Павильон 3А, Конференц-зал 14
Виноробство в Україні – галузь, яка могла б прославити всю країну. Для цього є все: традиції, бажання, клімат і грунт. Про історію розвитку виноробства в Україні, особливості українського терруара, винних і «невинних» регіонів країни, про успіхи в завоюванні міжнародних ринків і планах розвитку поділяться власники і директори кращих виноробних підприємств України, представники науки, держави і бізнесу.
10.30-10.40
Тарас Качка Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства – Торговий представник України
Вітальне слово.
10.40-10.50
Володимир Печко Президент ГО «Укрсадвинпром», модератор конгресу
Історія виноробства в Україні – від давньогрецьких часів до наших днів
Винна культура існувала в сучасній Україні вже в 6 столітті до нашої ери давньогрецькі колоністи заснували поселення Тіра на березі Чорного моря (пізніше відомий як Аккерман) і посадили там перші виноградники. Вирощування вина в північній частині країни (навколо Києва і Чернігова) почалося в 11 столітті ченцями.
10.50-11.10
Гіоргі Іукурідзе Співвласник SHABO | Шабо
Особливість терруара Одеської області, Центр культури вина «Шабо»
11.10-11.25
Сергій Семков
Директор виробництва ЧАО”Одессавинпром”
“Вина Гулієвих” – династія виноробів
11.25-11.40
Тетяна Матвеєва
Винороб Винного Дому KOBLEVO
KOBLEVO – класичні традиції та сучасність, як методи просування українського вина на експорт.
11.40-11.55
Анатолій Полосков
Директор Виноробного комплексу «ШАТО Чизай»
Закарпаття – історія виноробства краю і особливості терруара
11.40-11.55
Ігор Едуардович Толкачов
Генеральний директор Артвайнері
Завод з 70-ти річною історією
11.55-12.15
Аліна Тенетка, Марія Скорченко
Енологи з міжнародним досвідом
“Невинні” регіони України. Перспективи нетрадиційних сортів винограду.
Подільські товтри, Галичина, Вінничина, Київська область, Схід та Центр України, неЗакарпатський захід України
фото-супровід Арсена Федосенко
12.15-12.30
Оксана Ткаченко зав. кафедрою технології вина і сенсорного аналізу ОНАХТ, д. т. н.
Сенсорний аналіз як інноваційний інструмент у створенні бренду “Вина України / Wine of Ukraine”
12.30-12.45
Євгенія Ніколайчук Співвласник українських винних барів Like a locals
Динаміка розвитку якості українських вин за останні роки
12.45-12.55
Андрій Стрелець
СЕО ДМК “Таврія”
Дім марочних коньяків Таврія – 130 років якості
12.55-13.15
Іван Васильович Плачков Власники ТМ Колоніст
Вина Бессарабії.
13.15 – 13.45
Винороби України.
Урочистий запуск бренду «ВИНА УКРАЇНИ» – WINES OF UKRAINE
14.00-16.00
Шляхи просування на експорт. Підтримка держави. Вплив земельної реформи на майбутнє українського виноробства.
Jean-François FAUCHER
President XBS Group
Шляхи та інструменти виведення української продукції на ринки Європи
Микола Сольський Голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики
Інна Метельова Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України
Геннадій Чижиков Президент Торгово-Промислової Палати України
Інструменти підтримки експорту
Богдан Яськів Керуючий партнер ЮФ TOTUM
Як відіб’ється ринку землі на виноробних господарствах